Global Sanayici yayın hayatında elinizdeki 12’nci sayıyla birlikte bir yılı geride bıraktı. Yayın hayatına başlarken vurguladığımız gibi Global Sanayici ‘yerelden evrensele’ uzanan bir çizgide siz değerli okurlarına layık olmak için çaba harcadı. Sizlerin beğeni, destek ve teşvikleri bizi her sayıda daha iyi, daha kapsamlı bir dergi hazırlamaya yöneltti. Aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi ‘Global Sanayici’yi sizden aldığımız güç ve destekle hazırlamaya devam edeceğiz. Otomotivden sonra Türkiye sanayisinin en büyük itici gücü olan tekstil konusunda bu sayıda geniş bir dosya hazırladık. Tekstilin dünü, bugünü ve yarınını ayrıntılarıyla inceledik, sektörü sektörün içinden gelenlerle değerlendirdik. Avrupa tekstil ve hazır giyimde Çin’i bırakıp neden Türkiye’ye yöneldi? Türkiye tekstilde kendisini nasıl yeniledi? Markalaşma hangi boyutlarda? Bu ve bu gibi soruların yanıtlarını ‘Ayın Dosyası/Entegre Tekstil’ çalışmamızda bulacaksınız. 
Yazarlarımız bu sayıda da ufuk açıcı değerlendirmeleriyle dergimizin içeriğini zenginleştirdiler. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, Mısır’daki olayları ve bu ülkedeki 2 milyar dolarlık Türk yatırımının geleceğini masaya yatırıp ‘Global Sanayici’ için irdeledi. Munyar, ayrıca özel olarak görüştüğü Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev’le yaptığı görüşmenin ilginç noktalarını sizlerle paylaşıyor. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak, ‘Polonya KOBİ’leri bekliyor, Almanya KOBİ’leri arıyor’ başlıklı yazısıyla KOBİ’lere yeni yatırım alanlarını gösteriyor. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Editörü Sadi Özdemir, ‘Türk otomobili rüya değil’ başlıklı yazısında yerli otomobilin neden rüya olmadığını anlatıyor. Çerkezköy Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ahmet Temiroğlu, ticari kuruşlarlarda ‘Süreçlerle Yönetim’ konusunu ele alıp işliyor.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Başkanı Ömer Sarıoğlu, kapak konumuzu ‘Kalite ve tecrübe tekstili dünya çapında öne çıkardı’ başlıklı yazısında değerlendirdi. Çerkezköy Sanayiciler Derneği (ÇERSAD) Başkanı Yıldırım Ulkat, Çerkezköy ve benzeri sanayi kentlerinde merkezi ve yerel yönetim bazında ayrı bir model getirilmesini öneriyor. Ulkat, ‘Sanayi Kenti’ başlıklı yazısında yeni bir yönetim modeline neden ihtiyaç duyulduğunu anlatıyor.
‘İçimizden Biri’ köşemizde bu sayıdaki konuğumuz Beks Çorap ve İç Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bekmezci. ‘Gezi’de sizleri Kuşadası’na götürüyoruz. OSB’lerde Eskişehir’deyiz. Bu sayıdan itibaren yurtiçi ve yurtdışı fuar takvimini sizlerden gelen uyarılar doğrultusunda bir ay önceden duyuracağız.
Yeni bir sayıda buluşmak üzere.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner116

banner115

banner114

banner111

banner110