Bu sayımızda uzman ve akademisyenlerin görüşlerine başvurarak küresel ekonominin durumunu, Türkiye ekonomisine dünyada yaşanan olumsuzlukların yansımasını ve doğabilecek fırsatları ele aldık. Bir nevi küresel ekonominin nabzını ölçüp kalbini dinledik.

Alacak sigortası şirketi Coface Türkiye Genel Müdürü Ali Gençtürk, Global Sanayici Yazı İşleri Müdürü Giray Duda’nın sorularını yanıtlarken Çin-ABD ticaret savaşlarını değerlendirdi.

Türk firmalarının ticaret savaşları sonunda yeni küresel Pazar ortamından pay alabileceğine dikkat çeken Gençtürk, Çin’deki Korona virüs salgını nedeniyle dünya ticaretindeki beklentileri ve Türkiye’nin önündeki fırsatları anlattı.

“Ocak 2020 -Dünya Bankası Ekonomik Beklentiler” raporunu açıklayan Dünya Bankası Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, “2020’de Türkiye yüzde 3, dünya ekonomisi yüzde 2.5 büyür” dedi. Raporun ayrıntıları sayfalarımızda.

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre Türkiye’nin ‘Gayrı Safi Yurtiçi Hasıla’sı 2019’da yüzde 0.9 büyüdü. GSYH 4 trilyon 280 milyar 381 milyon TL oldu. Kişi başı gelir ise 9 bin 127 dolar.

Global Stratejist, Çin uzmanı Prof. Dr. Sema Kalaycıoğlu, dergimize Korona virüs darbesi yiyen Çin ve salgının yayıldığı ülkelerdeki etkilenmeleri ve olası jeopolitik gelişmeleri analiz etti. “Çin hasarını 2021 sonunda telafi eder” diyen Prof. Dr. Kalaycıoğlu’nun değerlendirmeleri dergimizde.

“Geri Kazanım Katılım Payı”na ilişkin yönetmelik ve tebliği Prof. Dr. Doğan Argun, Yeminli Mali Müşavir Haydar Katılmış, Dr. Hüdai Kara, Sürdürülebilirlik uzmanı Orhan Atacan ve TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu irdeledi. Uzmanlar, “GEKAP’ta tereddütler ve ikili uygulama sorunları çözülmeli” dedi. “Geri Kazanım Katılım Payı” düzenlemelerine yönelik eleştiri ve taleplerin tümü röportaj ve uzman açıklamalarında.

Paris EISTI Üniversitesi öğreti üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, Avrupa Birliği, Brexit sonrası İngiltere’ye ilişkin görüş ve önerilerini açıkladı. Mortan, “Yatırım yapmayan Avrupa geleceğinden yiyor” dedi.

Eğitim ülkemizin kanayan bir yarası. Bu kanayan yaraya OSB’ler mesleki ve teknik Anadolu liseleri kurarak merhem olmaya çalışıyor. Kısa sürede çok başarılı ve verimli örnekler ortaya çıktı. İşte Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu başarılı örneklerden biri. Henüz kurulalı sekiz yıl olan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modern altyapısı, donanımlı ve tecrübeli eğitim kadrosuyla yurtiçinde ve yurtdışında örnek ve öncü bir eğitim kurumu oldu. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilişkin haberlerimizi dikkatinize sunarız.

ÇOSB’nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Merkezi (ZEKİ) inşatı bitme aşamasına geldi. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Zihinsel engellilerin istihdamını sağlayacak ZEKİ projemiz Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Yazarlarımız Vahap Munyar, Celal Toprak, Dr. Ahmet Temiroğlu ve Dr. Hüdai Kara bu sayımızda da özgün analiz ve değerlendirmeleriyle sizlerle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner116

banner115

banner114

banner111

banner110