Ekonomi yayıncılığının temelinde bugünü anlatmak ve geleceği tahmin etmeye çalışmak, uzman ve yetkili kişilerle görüşerek iş insanlarına, sanayicilere, ihracatçılara ipuçları, bilgi vermek yatar.

Her sayımızda yeni oluşumları, yarının koşullarını, problemlerini sayfalarımız yettiğince anlatmaya çalıştık. Örneğin 10 yıldan bu yana Endüstri 4.0 konusunda sayısız yazı yayınladık. Kapak konusu olarak işledik.

Bu sayımızda da ‘bilgi-bilgi-bilgi’ diye o konudan bu konuya koşuşturup durduk. Bilgi yoğun dergimizi tıklım tıklım doldurduk ve gelecek sayı için de elimizde yazılar kaldı.

Şunu söyleyeyim ki bu sayımızdaki yazıları tek tek okumanız halinde 2024 yılına ilişkin her türlü ekonomik enformasyona sahip olacaksınız.

İlk olarak Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, Washington’daki IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantılarından döndükten sonra en güncel gelişmelerle sorularımızı yanıtladı. Lopez, dünyanın değişik ülkelerinde görev yapmış, ekonomi konusunda lisans üstü eğitime sahip tecrübeli, bilgili bir uluslararası üst düzey yönetici. Siz de okuyunca göreceksiniz, her cümlesi dolu dolu ve sizi bilgi bombardımanına tutuyor.

Şöyle bir gerçek var ki organize sanayi bölgeleri, modern çalışma, üretim üstü nitelikleriyle sanayi üretiminde hızlı bir artış sağladı. Son 10 yıla sanayi üretiminde OSB’ler Dönemi diyebiliriz. OSB’lerin üst örgütü OSBÜK’ün başkanı Memiş Kütükçü ile OSB’leri ayrıntılarıyla konuştuk.

Kendisi de bir OSB’de üretim yapan, DOSABSİAD’ın başkanı Nilüfer Çevikel’e reel sektörü, üretim sorunlarını, sanayicinin beklentilerini sorduk. Sayın Çevikel, ekonomide her türlü gelişme ve değişimi yakından izleyip bu konudaki düşüncelerini her türlü platformda hızlı biçimde dile getiriyor.

Reel sektörün baş aktörleri olan KOBİ’leri ve güncel teknoloji sorunlarını İş Bankası KOBİ Bankacılığı Müdürü Özge Küllah Kurtuluş ile ele aldık.

Sanayinin teknolojik sorunlarını, ikiz dönüşüm aşamalarını ve engellerini, yapay zekaya ilişkin merak ettiğimiz her şeyi de Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Ford Otosan’ın teknolojik değişim müdürü Hayriye Karadeniz ile yaptığımız uzunca bir söyleşiye yerleştirdik.

Size Rebul desem bu kelimenin aklında hoş bir karşılığı olmayan kimseyi bulamam değil mi? O ünlü Rebul, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapıyor. Bu ayki İçimizden Biri köşemizde konuştuğumuz Kerim Müderrisoğlu, “128 yıllık koku uzmanıyız” diyor kendilerini anlatırken.

Dr. Hilal Ünalmış, gezi sayfalarımızda bu kez Lizbon’u anlattı. Avrupa’nın ucunda, okyanus kıyısındaki Portekiz’in başkentine giderseniz nelerle karşılaşacağınızı, nereleri ziyaret etmeniz gerektiğini fotoğraflar eşliğinde Global Sanayici için kaleme aldı Dr. Hilal Ünalmış. Dergimize renk katan yeni gezi yazısı da önemli bir Avrupa kentine yapacağı ziyaret sonrasında, en güncel bilgilerle sayfalarımızda yer alacak.

Köşe yazarlarımız, eko sistemin işleyişindeki dikkat çekici konulara yer verdiler kendi sayfalarında.

Siz dergimizi okumaya, tamamlamaya çalışırken biz de size yeni yazı, röportaj ve değerlendirmeler sağlama çabasında olacağız.

Mutlu, sağlıklı, güzel günler dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner116

banner115

banner114

banner111

banner110