Öne Çıkanlar ÇOSB 3 BİN FİDAN DİKTİ İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU GİRAY DUDA Emeritus Profesör İlter Turan ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim

ÇOSB’den Savunma Sanayi atağı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) tarafından Savunma Sanayi projelerine tedarikçi olmak isteyen bölge katılımcı firmalarına yönelik ‘Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı -EYDEP’ hakkında online bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 51 firma yetkilisinin katıldığı toplantıda Savunma Sanayi Başkanlığı yetkilileri tarafından EYDEP desteklerinin neler olduğu, başvurunun nasıl yapılacağı, değerlendirme kriterlerinin neler olduğu, EYDEP sertifikasyon sürecinin nasıl işleyeceği ile ilgili bilgiler aktarıldı.

EYDEP İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Savunma Sanayi Başkanlığı yetkilileri tarafından verilen bilgilerde EYDEP ile ilgili; Savunma Sanayiinde sektörel derinliği sağlamak ve tedarik zincirini tabana yaymak için sektörün desteğe ihtiyaç duyan kesimi olan yan sanayi ve KOBİ’lerin gelişimini ve sürdürülebilirliğini sağlayacak mekanizmaların hayata geçirilmesi amacıyla ilk defa 2017 yılında ‘Endüstriyel Yetkinlik ve Destekleme Programı-EYDEP’in başlatıldığı kaydedildi.

SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

Toplantının devamında yetkililer, EYDEP desteklerinden de söz ederek EYDEP ile savunma sektöründe faaliyet gösteren ya da faaliyet göstermek isteyen Yan Sanayi ve KOBİ’lerin yetenek envanteri, firmaların faaliyet alanına uygun olarak oluşturulmuş EYDEP Değerlendirme heyeti tarafından tespit edildiği bilgisi de katılımcılarla paylaşıldı.

SORU SETLERİ KULLANILMAKTA

EYDEP Değerlendirme Heyeti’nin, Savunma Sanayi Başkanlığı ve sektörün ana yüklenici firmalarının EYDEP Değerlendirici Eğitimlerini tamamlamış sertifikalı personellerden oluştuğu bilgisi de yine katılımcılarla paylaşılırken; firma tesislerinde gerçekleştirilen EYDEP Değerlendirme faaliyetinde firmanın faaliyet alanına uygun olarak oluşturulan soru setlerinin kullanıldığı belirtildi.

DEĞERLENDİRME ANALİZLERE GÖRE YAPILIYOR

Değerlendirme sonucunda ise elde edilen verilerin kullanılarak firmaların endüstriyel yetkinliklerinin artırılmasına yönelik analizlerin yapıldığı yetkililer tarafından ifade edilirken, bu analizler sonucunda gelişime açık alanların tespit edilerek firmalara iletildiğinin altı çizildi. Eksik yanların giderilmesine yönelik desteklerin verildiği de kaydedildi.

EYDEP DEĞERLENDİRME PUAN ARALIKLARI

Toplantı son bölümdeki soru cevap kısmıyla sonlanırken, C Seviyenin üstünde yer alan firmaların EYDEP sertifikası alacağı belirtildi. Yetkililer son olarak değerlendirme puan aralıklarını da katılımcılarla paylaştı.

EYDEP Değerlendirmesi Puan Aralıkları

0-29 E Seviye Gelişime Açık

30-49 D Seviye Potansiyel Tedarikçi

50-69 C Seviye Tedarikçi

70-84 B Seviye Kalifiye Tedarikçi ve Potansiyel Stratejik Ortak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110