Öne Çıkanlar Türkonfed ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı Arif Esen

ÇOSB, ADİM Projesine Katıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) koordinasyonunda yürütülecek olan Batı Marmara Dijital Dönüşüm Girişimi Projesi’nde (BATI MARMARA ADİM) paydaş olarak yer alacak. Bir diğer adı Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM) ağı olan proje ile ilgili bilgi veren ÇOSB yetkilileri, Türkiye’de ADİM adı altında ilk defa bu büyüklükte bir AB projesine iştirak edildiği bilgisini verdi. Projenin inovasyon, iş birliği ve büyüme için önemli bir etken olduğu kaydedilirken, işletmelerin dijital teknoloji gücü ve rekabet gücünü artıracağı ifade edildi.

DİJİTAL AVRUPA PROGRAMI

ÇOSB yetkilileri tarafından verilen bilgilerde, Dijital Avrupa Programı’nın en önemli mekanizmalarından olan ve ülkemiz sanayisinin, KOBİ’lerinin ve kamu kurumlarının dijital dönüşümündeki önemli aktörlerden biri olacak “Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri” (ADİM/EDIH) ağına katılıyor olmanın önemli bir çalışma olduğu kaydedildi. Ayrıca Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda hazırlanan “EDIH WEST MARMARA” isimli projenin, Avrupa Komisyonu’nun çağrısı sonucunda AB çapındaki 151 merkezden oluşan ADİM ağına ülkemizin dahil olmasını sağlayan inovatif bir çalışma olduğu da belirtildi.

KURUMLARIN DESTEKLENMESİ SAĞLANACAK

ÇOSB’nin paydaş olarak yer aldığı konsorsiyumda EDIH West Marmara projesinin amacının; kamu kuruluşlarının, işletmelerin ve girişimcilerin dijital teknolojileri benimsemelerini destekleyerek dijital dönüşüm, inovasyon, iş birliği ve büyüme için hızlandırıcı görevi üstlenecek ve rekabet güçlerini artırmayı destekleyecek bir yapı kurmak olduğu ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110