Öne Çıkanlar KPMG şirket ortağı Emrah Akın Uğurteks KPMG Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018

‘Bilim Şenliği’nde projeler sergilendi

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde hazırladıkları projelerin sergilendiği 'Bilim Şenliği' gerçekleşti. Şenliğe, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Vardı, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, ÇOSB yöneticileri, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, “21. yüzyılda eğitim ve öğretim anlayışı her geçen gün yenilenmektedir. Bu kapsamda eğitim ve öğretim, kara tahta önünde, dört duvar arasındaki sınıf ortamından çıkıp; sürekli kendini güncelleyen bilgi ve teknoloji ışığında teoriden pratiğe doğru tarif edilemez bir hızla ilerlemektedir. Eğitim ve Öğretim artık tek düze; kitaplardan, öğretmenin bilgiyi sunmasıyla değil; öğrenenin araştırması, keşfetmesi ve uygulamasıyla geçerlilik kazanan bir faaliyetler zinciri hâline gelmiştir.” dedi.

BİLİMSEL DÜŞÜNCENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasının devamında Yakuppur bilimsel düşüncenin önemine dikkat çekerken; “Bilimsel düşünce; yeniliktir, ilerlemedir, sorgulamadır, meraktır, eleştirel zihniyettir, hayatta karşılaşılan güçlüklere ve problemlere karşı duruştur, analitik düşünmedir, taklit etmemektir, önyargılı olmamaktır, tarafsızlıktır, ideolojik bakmamaktır. Bu açılardan değerlendirildiğinde bilimsel düşünce sadece bilimle uğraşanların değil, toplumdaki her bireyin sahip olması gereken bir beceri olarak karşımıza çıkmaktadır.” İfadelerini kullandı.

HAYATTA, BİLİMİ REHBER EDİNME VURGUSU

“Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin de üstüne çıkmak için izlenecek yolun ‘İlim ve Fen’ olduğunu hep vurgulamıştır.” diyerek konuşmasını sürdüren Yakuppur, “Atatürk; Bilimin Toplumların ilerlemesindeki rolünü ve önemini çok önceden görmüş, Türk milletine de, benimsediği, ‘Hayatta bilimi rehber edinme’ ve ‘Bilimsel düşünebilme’ anlayışını hem çağdaş uygarlığa ulaşma ve üstüne çıkmada araç olarak göstermiş hem de miras bıraktığı inkılapların temelinde olduğunu vurgulamıştır.” dedi.

“BÜYÜK BULUŞLARIN MİMARI OLABİLİRSİNİZ”

Konuşmasının sonunda temennilerini katılımcılarla paylaşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili, “Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Etkinliğimizde çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.” Şeklinde konuştu.

Yakuppur konuşmasını ‘Bilim Şenliği’nde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek sonlandırdı.

BU ŞENLİK OKULUMUZUN DEĞERİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Şenlikte söz alan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Temiroğlu ise şunları belirtti, “Bugün bizim çocuklarımız öğrencilerini kafalarındaki var olan bilgileri kullanarak bir şeyler hayal edip üretmişlerdir. Bunlarla birlikte bazı projeler ortaya çıkarmışlardır. Bunlar gerçekten güzel bir şeydir. Okulumuzun da değerli olduğunu da ortaya koymuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Okul Müdürü Behçet Yazıcıoğlu ise okul ile ilgili bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

PROJELER BEĞENİ TOPLANDI

Konuşmaların ardından sergilenen projeler incelendi. Birbirinden ilginç ve gündelik hayatı kolaylaştıracak icatlar mucitleri tarafından katılımcılara anlatıldı. Sergi 2 gün sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110