Bu sayımızda da birbirinden ilginç konu ve konuklarla karşınızdayız. 82’nci sayımızda da Vahap Munyar, Celal Toprak, Gökhan Taşdeviren, Dr. Hüdai Kara ve Dr. Ahmet Temiroğlu özgün analiz ve değerlendirmeleriyle sizlerle. Yine Dünya Gazetesi’nin usta yazarı Rüştü Bozkurt, Çerkezköy OSB’ye geldi, inceledi, dinledi ve değerlendirmelerini gazetesinde yayınladı. Bozkurt’un ÇOSB’yi ele alan yazısını noktası virgülüne dokunmadan okurlarımıza aktardık.

Kapak konumuzu son günlerde gündemde önemli bir yer işgal eden sanal para Bİtcoin’e ayırdık. Bir Bitcoin 6 bin doları aşarken bu sanal paranın spekülatif bir araç mı, güvenilir bir finansal enstrüman mı olduğu tartışılıyor. Her yönüyle sanal para Bitcoin sayfalarımızda.

Dijital korsanlığın şirketlere verdiği zararı Global Sanayici Yazı İşleri Müdürü Giray Duda, KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Başkanı Sinem Cantürk’e sordu. Cantürk, dijital korsanlığın dünya çapında şirketlere maliyetinin yıllık 400 milyar olduğunu söyledi. Dijital korsanlığa karşı nasıl önlemler almak gerekiyor? Ayrıntılar derginizde.

Sanayinin kalifiye ara eleman sorunu yıldır kangrene dönüşmüş bir problem olarak orta yerde duruyor. Bu sorunu aşmak için Çerkezköy OSB kendi bünyesinde Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kurdu. Okul mezunlar vermeye başladı. Mezunlarına iş garantisi de veren ÇOSB yönetimi, şimdi veliler ve öğrencilere başarıya giden yolları anlatmaya başladı. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2017-18 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, velileri uyararak “Üniversiteye git diye çocuklarınıza baskı yapmayın” dedi. Yine ÇOSB’nin düzenlediği “Girişimcilik Paneli’nde konuşan duayen işadamı Andon Arakelyan velilere seslenirken şunları söyledi: “Ben üniversite mezunu değilim. 11 yaşında işe çırak olarak başladım. 250 kişinin çalıştığı Sarbak Metal’in sahibiyim. Şunu gördüm başarı için üniversitede okumak gerekmiyor.” Yine mesleki eğitimin sorunları, eğitim ve sektör temsilcilerinin katılımıyla ÇOSB’de masaya yatırıldı.

Körfez’in küçük ama zengin ülkesi, ambargolarla boğuşan Katar’a ilişkin dosyamızda bu ülkedeki fırsatları ele aldık. 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle çalışma hayatında zorunlu arabuluculuk dönemi başladı. Arabuluculuk yasası ne getiriyor? Hangi koşullarda arabulucu devreye girecek?

2018-2020 Orta Vadeli Programı açıklandı. Enflasyon, ihracat ve işsizlik rakamlarında hedefler neler? KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOBİ ve sanayicilere verdikleri destekleri Global Sanayici’ye anlattı. Uzkurt, “Destek programlarımızla cari açığı düşürmeyi hedefliyoruz” dedi. Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Türkiye ve dünya ekonomisini sizler için değerlendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner116

banner115

banner114

banner111

banner110